Otázka:

Ako mám nazvať zmes ingrediencií na ochutenie jedla? Môže to byť ochucujúca zmes?

Heslá:

ochucujúci, ochucovací, dochucovací, ochucovacia zmes, dochucovacia zmes, zvýrazňovač chuti

Odpoveď:

 

Na pomenovanie zmesi, ktorá sa používa na ochucovanie potravín, možno použiť aj činné príčastie ochucujúci – teda ochucujúca zmes, ale v jazykovej praxi sa ustálene používajú spojenia s prídavnými menami ochucovací, resp. dochucovací, teda ochucovacia zmes alebo dochucovacia zmes.

 

Niektoré potravinárske ingrediencie majú schopnosť zvýrazniť chuť jedla. V gastronómii ich nazývajú zvýrazňovače chuti.

 


Otázka z 14. 03. 2012 bola zodpovedaná dňa 16. 03. 2012

Nezistili ste, čo ste chceli?

Pozrite prehľad všetkých 1 odpovedí k heslu ochucujúci
Alebo položte odborníkom novú otázku:

Položiť otázku